Hjemmekontor gir mer rygg- og nakkeplager

Norsk kiropraktorforening kommer med 5 gode råd til deg som opplever problemer med rygg og nakke.

b1.png

1. Kroppen tåler mer enn du tror 

Stol på kroppen din! Selv om du har nye vondter, er du ikke nødvendigvis svakere eller mer ødelagt i dag enn for en tid tilbake.

2. Smerte er sjelden farlig

Ofte er det liten sammenheng mellom hvor vondt noe gjør og omfang av årsaken til ubehaget. Ting er sjelden så galt som det kan kjennes ut.

3. Usikkerhet gjør vondt verre

Føler du deg usikker, oppsøk autorisert helsepersonell (fastlege, kiropraktor, fysioterapeut). Fortell din historie, få en undersøkelse og bli forklart problemstillingen - dette kan gi deg tryggheten du trenger til å komme videre. Få hjelp til å takle det som er akutt og råd til hvordan du kan håndtere det.

4. Bli i jobb

Så langt det lar seg gjøre bør man forbli i sine vante omgivelser og leve livet som normalt. Forskning viser at man kommer raskere ut av smertesituasjoner ved å opprettholde så normal hverdag man klarer.

5. Beveg deg

Stillstand er ikke løsningen. Bevegelse lindrer, rehabiliterer og forebygger mer enn bare smerter og plager i rygg og nakke. Beveg deg gjerne rundt smerten. Gjør alt som ikke provoserer smerten mer. Lev etter mottoet: "Et liv i bevegelse”.